Cart

Customer Login

Lost password? Register

Ver tu carrito

Libro

Por José Juan Sidro Tirado

Eduard «Macameu», temps de postguerra

Eduard «Macameu», temps de postguerra de José Juan Sidro Tirado

Sobre el libro

Eduard «Macameu», temps de postguerra de José Juan Sidro Tirado

Una història de lluita, amor i amistat que es mou entre la realitat i la ficció d’una societat agrícola, la de Castelló dels anys 50 del segle XX; una època de postguerra, dura, difícil i a la vegada esperançadora. Temps de pors i de fams, de misèries, de solidaritats, d’il·lusions i d’esperances.

Una lluita per sobreviure en un temps de circumstàncies diferents i contradictòries, de penalitats socials i econòmiques. Una crònica humana d’un viatge en el temps per la ciutat i terme de Castelló i les comarques de l’nterior, el seu entorn social i cultural i una recerca de la identitat i un futur millor.

Un amor doble, incondicional, reflexiu, en primer terme a la família, sempre present, tant en moments alegres com quan sorgeixen els problemes, i per extensió un amor de parella, persones amb una història diferent, que busquen la unió construint un espai comú, una intimitat a prova de qualsevol ingerència.

I una història d’amistat, considerada un dels dons més necessaris de la vida, entre un personatge “real” el fill predilecte de Castelló Joan Baptista Porcar, en la seua faceta d’arqueòleg, pintor i enamorat de la seua terra, i Eduard “el protagonista” de la narració.

Un treball d’investigació, arxiu, redacció i imaginació, ficció en el món de les possibilitats, ficció en efectivitat. En definitiva una narració breu de fets imaginats basats en un temps i accions reals, que vol prendre cos en la penombra que sempre hi ha entre la realitat i la imaginació.

 

Datos del libro

  • ISBN : 978-84-949601-4-7
  • DL : CS 1230-2018
  • Colección : ---
  • Edición : Primera edició: desembre 2018
  • Páginas : 110
  • Tamaño : 130x190 mm
  • Encuadernación : Rústica
  • Idioma : Valenciano
  • Diseño cubierta : Akane Studio
  • Catálogo : 080

Sobre el autor

Author

JOSÉ JUAN SIDRO TIRADO ___ Castelló de la Plana, 1954. Doctor en Pedagogia i Ciències de l’Educació. Professor d’ensenyament secundari de la GVA i associat de l’UJI fins el 2014. Ara jubilat. Membre del Consell Rector del Patronat Municipal de Festes i vicepresident del Consell Municipal de Cultura , ha format part de la Junta de Festes de Castelló exercint de secretari de la mateixa al llarg de 4 anys. Autor de diferents publicacions, obres, articles i ponències la temàtica de les quals gira al voltant del món de la cultura i les tradicions populars del nostre poble, destacant l’obra “Certàmens Literaris i Premis Flor Natural a Castelló 1945-1998”, editat per l’ajuntament de Castelló (1998) Membre fundador de l’Associació Cultural i festera “Colla El Pixaví” de la qual ha sigut Cap de Colla en dues ocasions. Ha format part del Comité científic en diferents Congresos nacionals la temàtica dels quals girava al voltant del món educatiu en general i de l’ensenyament en particular. Guanyador de diferents premis d’innovació educativa a nivell autonòmic i nacional, destacant el 1er Premi Educaweb d’Orientació Acadèmica i Professional en categoria individual (2008) Escorcollador i amant de tot allò que envolta la tradició popular de les terres de la Plana.

No te pierdas nada

Te has suscrito con el correo electrónico que nos has facilitado, gracias.
Ups! Algo ha ido mal. Espera un momentín y prueba otra vez.
Por favor, introduce una dirección de correo válida.
Gracias, te has registrado con éxito. Revisa tu bandeja de entrada.
Please complete the CAPTCHA.
Please fill in the required fields.

__ Nuestros libros digitales se pueden comprar y descargar desde cualquier parte del mundo pero solo enviamos libros físicos a España.